Search post

Els beneficis de jugar amb nines

Published:12-04-2021 11:08:28 By: las gourmets

Les nines són una de les joguines preferides de nens i nenes, i és que són molt més que només joguines. En algunes etapes, es converteixen en companyes de vida que participen en els jocs i activitats diàries dels petits. Tot i que es considerin simples joguines, la realitat és que aporten molts beneficis en el desenvolupament dels més petits al llarg de la seva infància. 

En aquest post t’expliquem alguns dels beneficis dels jocs amb nines i quin tipus de nina és la millor opció en funció de l’etapa en que es troba el nen o nena.

Beneficis de jugar amb nines 

1. Jugar amb nines desenvolupa les habilitats motores fines

Les habilitats motores fines són l’habilitat de fer moviments utilitzant els músculs petits de les mans. Aquestes habilitats són necessàries per tasques quotidianes como vestir-se o rentar-se les dents, pel que les nines són una eina genial per posar en pràctica tots aquests exercicis en forma de joc! 

Les nines permetran practicar moltes d’aquestes activitats com donar-lo de menjar amb estris (tasses, forquilles), posar-li i treure-li la roba, banyar-la i netejar-la... Aquest tipus de joc simulat és una part fonamental en el desenvolupament cognitiu.

2. Jugar amb nines fomenta les habilitats lingüístiques

A través de joc els nens aprenen llenguatge i paraules noves, i jugar amb nines els permetrà descobrir molts conceptes que els seran útils en el seu dia a dia. És genial aprofitar les estones de joc per passar moments amb ells i estimular-los per a que aprenguin. A través del joc amb nines podem ensenyar les parts del cos, i amb les peces de vestir i accessoris podem treballar els colors i conceptes de mides.

A més, el joc simbòlic permetrà treballar els verbs i les emocions: si la nina està trista, té gana, vol dormir...

3. Jugar amb nines desenvolupa les habilitats socials i emocionals

Hi ha estudis que confirmen que el joc amb nines permeten als nens desenvolupar l’empatia i habilitats de processament socials, inclús quan juguen sols. Les nines animen als nens a imaginar i crear móns inventats en els que interactuen amb altres persones.

D’altra banda, les nines també permeten preparar als petits per l’arribada d’un germanet. D’aquesta forma, el nen imitarà amb la nina als pares amb el nadó. Els accessoris com bressols i cotxets ajuden molt a que aquest procés sigui més suportable per als germans grans ja que jugar amb nines es converteix en un joc d’imitació.

Els beneficis del joc amb nines són evidents, però a vegades la gran oferta pot fer difícil trobar una opció adequada. En el procés d’elecció d’una nina, un dels punts importants és la preferència del nen i els seus gustos, pel que segur que estant atent a aquests ens donarà moltes pistes. D’altra banda, hi ha certs factors a tenir en compte segons l’edat dels nens, pel que a continuació enumerem els elements claus de les nines en cada etapa.

La millor nina per cada etapa

Etapa Tipus de nina
De 1 a 2 anys Nines toves (drap o tela) i de goma (per mossegar)
De 2 a 3 anys Nines tipus Nenuco amb accessoris: vestits o cotxets

De 4 a 5 anys

Nines articulades i cases de nines
A partir de 6 anys Nines maniquí tipus Barbie, dels seus hobbies, professions i personatges preferits

Muñecas para niños de 1 a 2 anys

Per als nadons i els més petits, és molt important que les nines no tinguin peces petites o materials durs amb els que es pugui fer mal. Per aquest motiu, les nines de drap o tela que siguin suaus i puguin mossegar son ideals. A més, n’hi ha amb diferents textures i sons per estimular els sentits.

Nenuco da besitos nenuco-blandito-3-funciones.jpg nenuco-tou-5-funcions-rosa.jpg

Nines per nens de 2-3 anys

Els nens i nenes que tenen al voltant de tres anys gaudiran molt amb una nina més versàtil que els permeti que els acompanyi allà on van i jugar al voltant de tasques que els hi són familiars com fer la migdiada o visitar familiars. Les nines tipus Nenuco amb accessoris per jugar són un encert per fomentar un joc que inclou molt descobriment!

  

Nines per nines de 4 a 5 anys

Les nines articulades i cases de nines són fantàstiques per als nens i nenes d’entre 4 i 5 anys. Aquest tipus de nina els permet canviar-li la roba més fàcilment i adopen postures naturals. En aquesta etapa els nens comencen a jugar per imitació i els agradaràn molt tots els accessoris que els permetin jugar amb les nines: canviar de roba, alimentar-les, jugar a prendre el tè amb elles...

   

Nines a partir de 6 anys 

A partir d’aquesta etapa, els nens i nenes comencen a definir la seva identitat i gustos, pel que les nines amb més personalitat son les més idònies a aquesta edat. En aquest moment és imprescindible conèixer el nostre fill o filla per saber quina nina li agradarà més (ballarines, princeses, metges, bust per jugar a ser perruquer...). Totes les nines amb gran varietat d’accessoris especials seran la perdició dels petits.

  

Per als nens i nenes les nines són molt més que simples joguines, son companyes imprescindibles de jocs a les que atribueixen personalitat i creen un vincle molt especial. Tot i que aquesta guia et pot ajudar a inspirar-te per trobar una nina d’acord a l’edad i gustos de l’infant, el millor és conèixer el que li crida l’atenció i estimular la curiositat jugant junts. A mida que creixi, les seves necessitats aniran canviant, així que és imprescindible estar atent a aquests canvis.

 

Des de Joguines Somnis, recomanem confiar sempre en comerços especialitzats en joguines, amb professionals que coneguin bé el mercat i puguin assessorar-te en base a les necessitats concretes de l’infant com l’edad, gustos, tendències... En cas que tinguis qualsevol dubte, ens encantarà ajudar-te!

Avantatges

Pagament segur

Pagament segur

Paga còmodament i de manera segura amb la pasarel·la Redsys de "La Caixa" i amb Bizum. També acceptem transferències.

Atenció al client

Atenció al client

Truca'ns al 972 69 66 43 de 9:45 a 13:30 i de 16 a 18:30h de dilluns a divendres. Fora d'horari o per temes no urgents, ens pots enviar un whatsapp o un correu a info@joguinessomnis.cat

Enviaments a 3,99€

Enviaments a 3,99€

Tarifa plana de 3,99€ per enviaments a tot Espanya peninsular. En 24/48h!

Balears: 10,00€   Portugal: 7,50€